3. 9. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na kořeněný jehněčí guláš plný aromatických koření a zeleniny. Tento tradiční pokrm je skvělou volbou pro milovníky kořeněných a pikantních jídel. Sledujte náš jednoduchý recept a uvařte si lahodný guláš plný chutí a vůní.
Suroviny
- 500 g jehněčího masa nakrájeného na kousky
- 2 cibule nakrájené na drobné kostičky
- 3 stroužky česneku nasekané
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce koření na gulaš
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého papriky
- 400 g loupaných rajčat z plechovky
- 500 ml vývaru
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmažte cibuli dozlatova.
- Přidejte česnek a jemně nakrájené kousky jehněčího masa, chvíli restujte.
- Polejte hladkou moukou a za stálého míchání podlijte vývarem.
- Přidejte koření na gulaš, kmín, mletou papriku, loupaná rajčata a nechte dusit asi hodinu.
- Případně dochuťte solí a pepřem. Podávejte s chlebem nebo knedlíky.