23. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kořeněný hovězí ragú s rozinkami
zdroj: Recepty 24/7

Kořeněný hovězí ragú s rozinkami je lahodný a bohatě dochucený pokrm, který se snadno připravuje doma. Tento recept kombinuje šťavnaté kousky hovězího masa s aromatickými kořeněními a sladkými rozinkami, čímž vytváří neodolatelně chutnou kombinaci. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a nechte se unést jeho bohatými chuťovými nuancemi!

Suroviny

  • 500g hovězího masa nakrájeného na kostky
  • 1 cibule nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku nasekané
  • 1 mrkev nastrouhaná
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • ½ lžičky mleté skořice
  • ¼ lžičky mletého kardamomu
  • ½ hrnku rozinek
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 400ml vývaru
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olej a orestujte cibuli spolu s česnekem a mrkví, dokud cibule nezezloutne.
  2. Přidejte hovězí maso a osmažte ho ze všech stran, dokud nezezloustne.
  3. Přidejte kmín, skořici, kardamom, sůl a pepř a promíchejte.
  4. Přilijte rajčatový protlak, vývar a rozinky a nechte vařit na mírném ohni asi hodinu, dokud masa není měkké.
  5. Pokud je omáčka příliš řídká, můžete ji zahustit trochou mouky rozmíchané ve vodě.
  6. Pochutnejte si na kořeněném hovězím ragú s rozinkami s plátky chleba nebo těstovinami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *