24. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Začněte den s chutným a nasycujícím pokrmem – kořeněným dušeným hovězím gulášem. Tento tradiční recept je skvělou volbou pro milovníky české kuchyně. Podávejte ho s domácím chlebem nebo knedlíky a užijte si skvělou chuť a vůni koření. S naším receptem na hovězí guláš se stanete králem českého stolu!
Suroviny
- 600g hovězího masa
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce koření na guláš
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 300ml hovězího vývaru
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na rozpáleném oleji osmahneme na drobné kostičky nakrájené maso, osolené a opepřené.
- Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a smažíme do zlatova.
- Přidáme koření na guláš a mletou papriku a necháme chvíli osmahnout.
- Přidáme hladkou mouku a promícháme.
- Zalijeme rajčatovým protlakem a hovězím vývarem a necháme dušit na mírném ohni asi hodinu.
- Podle chuti dochutíme solí a pepřem.
- Smažený hovězí guláš podáváme s knedlíky nebo vařeným bramborem.