24. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kořeněný dušený hovězí guláš
zdroj: Recepty 24/7

Začněte den s chutným a nasycujícím pokrmem – kořeněným dušeným hovězím gulášem. Tento tradiční recept je skvělou volbou pro milovníky české kuchyně. Podávejte ho s domácím chlebem nebo knedlíky a užijte si skvělou chuť a vůni koření. S naším receptem na hovězí guláš se stanete králem českého stolu!

Suroviny

  • 600g hovězího masa
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce koření na guláš
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 300ml hovězího vývaru
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Na rozpáleném oleji osmahneme na drobné kostičky nakrájené maso, osolené a opepřené.
  2. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a smažíme do zlatova.
  3. Přidáme koření na guláš a mletou papriku a necháme chvíli osmahnout.
  4. Přidáme hladkou mouku a promícháme.
  5. Zalijeme rajčatovým protlakem a hovězím vývarem a necháme dušit na mírném ohni asi hodinu.
  6. Podle chuti dochutíme solí a pepřem.
  7. Smažený hovězí guláš podáváme s knedlíky nebo vařeným bramborem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *