Vyzkoušejte lahodný recept na kořeněný čočkový ragú plný aromatických koření a bohatých chutí. Tento veganský pokrm je rychlý, zdravý a plný bílkovin, které vám dodají energii na celý den. Navíc je skvělou alternativou k tradičním omáčkám s masem. Podívejte se na náš krok za krokem návod na přípravu tohoto chutného pokrmu a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 200g červené čočky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 žlutá paprika
  • 1 rajče
  • 1 plechovka rajčat
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička česneku v prášku
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Čočku předem namočte do vody a nechte nabobtnat.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli a česnek.
  3. Přidejte nakrájenou mrkev, papriku a rajče a restujte do měkkého.
  4. Přisypte kmín, mletou papriku a česnek v prášku a promíchejte.
  5. Přidejte čočku a zalijte rajčatovou šťávou z plechovky rajčat.
  6. Poduste ragú do měkka a dochuťte solí a pepřem.
  7. Smažte ragú na mírném ohni ještě několik minut.
  8. Podávejte s rýží nebo pečivem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *