Vyzkoušejte lahodný recept na kořeněný čočkový ragú plný aromatických koření a bohatých chutí. Tento veganský pokrm je rychlý, zdravý a plný bílkovin, které vám dodají energii na celý den. Navíc je skvělou alternativou k tradičním omáčkám s masem. Podívejte se na náš krok za krokem návod na přípravu tohoto chutného pokrmu a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 200g červené čočky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 žlutá paprika
- 1 rajče
- 1 plechovka rajčat
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička česneku v prášku
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Čočku předem namočte do vody a nechte nabobtnat.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte nakrájenou mrkev, papriku a rajče a restujte do měkkého.
- Přisypte kmín, mletou papriku a česnek v prášku a promíchejte.
- Přidejte čočku a zalijte rajčatovou šťávou z plechovky rajčat.
- Poduste ragú do měkka a dochuťte solí a pepřem.
- Smažte ragú na mírném ohni ještě několik minut.
- Podávejte s rýží nebo pečivem. Dobrou chuť!