14. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kořeněný beránek s šafránem
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si bohatou chuť kořeněného beránka s šafránem díky tomuto receptu plnému exotických chutí. Kombinace aromatických bylinek, koření a šafránu zaručeně potěší Vaše chuťové buňky. Sledujte jednoduchý postup a připravte si lahodné jídlo plné překvapení pro celou rodinu.

Suroviny

  • 1 kg beránka (plec nebo krkovice)
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • špetka safránu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na lžíci oleje orestujeme jemně nakrájenou cibuli a zploštěný česnek.
  2. Přidáme koření (skořici, kmín, koriandr, šafrán) a restujeme krátce, až se vůně koření uvolní.
  3. Beránka očistíme, nakrájíme na menší kousky a osolíme a opepříme.
  4. Pokud je potřeba, přidáme trochu oleje a zprudka orestujeme z obou stran.
  5. Když je maso dobře zesklovatělé, zalijeme ho trochou vody a dusíme pod pokličkou alespoň hodinu, dokud nebude měkké.
  6. Pokud je příliš vody, necháme ji vyvařit. Můžeme přidat trochu vody nebo vývaru, aby bylo omáčka hustší.
  7. Ochutíme a doladíme sůl a pepřem podle chuti.
  8. Podáváme s rýží nebo chlebem, ozdobené čerstvým bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *