14. 10. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Kořeněný batátový hummus s koriandrem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodný kořeněný batátový hummus s koriandrem! Tato chutná a zdravá variace tradičního hummusu bude skvělým doplňkem vaší svačiny nebo party. S podmanivou kombinací chutí a jemnou texturou máte jistotu, že si recept zamilujete. Vyzkoušejte ho ještě dnes a udělejte si radost!

Suroviny

  • 1 plechovka cizrny
  • 1 velký batát
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce tahini pasty
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička sladké papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej
  • čerstvý koriandr na ozdobení

Postup

  1. Nejprve předehřejeme troubu na 200°C.
  2. Batát oloupeme, nakrájíme na menší kousky a dáme na plech. Přidáme olivový olej, sůl a pepř. Pečeme v troubě až do změknutí, asi 30-40 minut.
  3. Mezitím si připravíme hummus. V mixéru smícháme cizrnu (sceděnou a opláchnutou), prolisovaný česnek, tahini pastu, šťávu z citronu, kmín, koriandr, papriku, sůl a pepř. Mixujeme a postupně přidáváme olivový olej, dokud nedosáhneme požadované konzistence.
  4. Když je batát hotový, necháme ho trochu vychladnout a poté přidáme do mixéru k hummusu. Mixujeme do hladka.
  5. Hotový hummus přendáme do mísy, posypeme nasekaným koriandrem a pokapeme olivovým olejem. Podáváme s čerstvým pečivem nebo zeleninovými hůlkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *