17. 11. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Kořeněný batátový hummus s cizrnou
zdroj: Recepty 24/7

Zdravý recept na kořeněný hummus z batátu a cizrny s exotickým twistem. Skvělá alternativa k tradičním hummusu pro milovníky arabské kuchyně. Neodolatelně lahodný dip plný přírodních ingrediencí, který oceníte na každé společenské příležitosti. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept ještě dnes!

Suroviny

  • 1 plechovka cizrny
  • 2 batáty
  • 2 lžíce tahini pasty
  • 2 stroužky česneku
  • 1 citrón (šťáva)
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 lžičky mletého kajenského pepře
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si oloupejte batáty, nakrájejte je na menší kousky a uvařte je do měkka ve vroucí vodě. Poté je sceďte a nechte vychladnout.
  2. V mixéru rozmixujte cizrnu spolu s tahini pastou, prolisovaným česnekem, šťávou z citronu, kmínem, koriandrem, kajenským pepřem, olivovým olejem, solí a pepřem. Mixujte, dokud nedosáhnete hladké konzistence.
  3. Přidejte do směsi vychladlé batáty a znovu mixujte, dokud nedosáhnete hladkého hummusu.
  4. Podávejte s kousky zeleniny nebo arabským chlebem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *