3. 3. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Kořeněný batátový hummus
zdroj: Recepty 24/7

Kořeněný batátový hummus je lahodná a zdravá alternativa k tradičnímu hummusu. Tento recept kombinuje sladkou chuť batátů s kořeněnými arómaty a jemnou konzistencí cizrny. Ideální jako dip k čerstvým zeleninovým tyčinkám nebo jako pomazánka na chlebu. Vyzkoušejte tento snadný a chutný recept doma!

Suroviny

  • 1 velký batát
  • 1 plechovka cizrny
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 citrón (šťáva)
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

1. Batát oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Vařte v osolené vodě, dokud není měkký.

2. Cizrnu opláchněte a sceďte.

3. V mixéru smíchejte uvařený batát, cizrnu, olivový olej, prolisovaný česnek, kmín, koriandr, citrónovou šťávu, sůl a pepř. Mixujte, dokud nedostanete hladkou směs.

4. Podle chuti můžete přidat více olivového oleje nebo citrónové šťávy.

5. Hummus přendejte do misky a ozdobte petrželkou, semínky dýně nebo olejem z oliv.

6. Podávejte s domácím pečivem nebo zeleninovými tyčinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *