Kořeněný batátový hummus je lahodná a zdravá alternativa k tradičnímu hummusu. Tento recept kombinuje sladkou chuť batátů s kořeněnými arómaty a jemnou konzistencí cizrny. Ideální jako dip k čerstvým zeleninovým tyčinkám nebo jako pomazánka na chlebu. Vyzkoušejte tento snadný a chutný recept doma!
Suroviny
- 1 velký batát
- 1 plechovka cizrny
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 citrón (šťáva)
- sůl a pepř podle chuti
Postup
1. Batát oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Vařte v osolené vodě, dokud není měkký.
2. Cizrnu opláchněte a sceďte.
3. V mixéru smíchejte uvařený batát, cizrnu, olivový olej, prolisovaný česnek, kmín, koriandr, citrónovou šťávu, sůl a pepř. Mixujte, dokud nedostanete hladkou směs.
4. Podle chuti můžete přidat více olivového oleje nebo citrónové šťávy.
5. Hummus přendejte do misky a ozdobte petrželkou, semínky dýně nebo olejem z oliv.
6. Podávejte s domácím pečivem nebo zeleninovými tyčinkami.