13. 11. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Kořeněné quinoové karbanátky
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte zdravou a chutnou večeři? Vyzkoušejte tento recept na kořeněné quinoové karbanátky. Quinoa je skvělý zdroj bílkovin a vlákniny, a spolu s kořením vytváří lahodnou kombinaci. Navíc jsou tyto karbanátky snadno připravitelné a skvěle se hodí ke zeleninovému salátu nebo jako součást oběda či večeře. Nechte se inspirovat a dejte svému jídelníčku zdravý nádech s těmito chutnými quinoovými karbanátky!

Suroviny

  • 1 hrnek vařené quinoa
  • 1/2 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 1 mrkev, nastrouhaná
  • 1 plechovka cizrny, odkapaná a rozmačkaná
  • 1 lžíce mleté ​​koriandru
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • Soľ a pepř podle chuti
  • Olej na smažení

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte quinou, cibuli, česnek, mrkev, cizrnu a koření.
  2. Mačkejte směs do karbanátků a uhlazujte okraje.
  3. Rozpalte olej na pánvi na střední teplotu.
  4. Smažte karbanátky z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé a křupavé.
  5. Podávejte s čerstvým salátem nebo do sendvičů.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *