24. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Zdravá a chutná volba pro vegetariány i milovníky burgerů – kořeněné quinoové burgery plné proteinů a vlákniny. Skvělá alternativa k tradičnímu masovému burgeru, která potěší vaše chuťové buňky i tělo. Vyzkoušejte recept na domácí přípravu těchto lahodných quinoových burgerů dnes!
Suroviny
- 1 šálek quinoi
- 2 šálky vody
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 plechovka cizrny
- 1 lžíce kari koření
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1/2 šálku strouhanky
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Quinoi dobře propláchněte pod tekoucí vodou a dejte do hrnce s vroucí vodou. Vařte podle návodu na obalu, přibližně 15 minut.
- Na pánvi osmahněte na olivovém oleji nadrobno nasekanou cibuli, česnek a nastrouhanou mrkev.
- Přidejte cizrnu se šťávou z plechovky, kari koření, kmín, papriku, sůl a pepř. Vařte asi 5 minut, dokud se všechny chutě spojí.
- Ve velké míse smíchejte uvařenou quinoi, směs z pánve a strouhanku. Dobře promíchejte a nechte chvíli odpočinout.
- Ze směsi vytvarujte placičky a usmažte je dozlatova na pánvi s trochou oleje.
- Podávejte v housce s oblíbenými omáčkami a zeleninou.