11. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na Kořeněné quinoo s pečenou zeleninou, který je plný chuti a zdravých surovin. Tento jednoduchý pokrm je bohatý na vlákninu a bílkoviny a bude skvělou volbou pro vegetariány i vyznavače zdravé stravy. Vaše chuťové buňky budou nadšené z kombinace kořeněné quinoo s lahodně karamelizovanou pečenou zeleninou. Podpořte své zdraví tímto skvělým receptem!
Suroviny
- 1 šálek kvinoe
- 2 šálky zeleninového vývaru
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 cuketa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička kurkumy
- sůl, pepř
- olivový olej
Postup
- Quinoa dobře propláchněte pod vlažnou vodou.
- V hrnci smíchejte quinou s zeleninovým vývarem a nechte vařit podle pokynů na obalu.
- Papriky, cuketu a cibuli nakrájejte na menší kousky.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm nakrájené zeleniny dozlatova.
- Přidejte prolisovaný česnek, mletou papriku, kmín, kurkumu, sůl a pepř podle chuti.
- Pokud je quinoa uvařená, přidejte do ní osmaženou zeleninu a důkladně promíchejte.
- Pokrm můžete podávat jako teplou přílohu nebo samostatný vegetariánský pokrm.