15. 12. 2024
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na Kořeněné quinoa s opečenými zeleninami plný chuti a živin. Tento vyvážený a zdravý pokrm je skvělou volbou pro vegetariány i milovníky exotických koření. Jemná quinoa se perfektně doplňuje s opečenými zeleninami a kořeněnými bylinkami, aby vám poskytla opravdovou chuťovou explozi. Nechte se inspirovat a uvařte si jednoduchý a chutný pokrm pro celou rodinu!
Suroviny
- 1 hrnek quinoa
- 2 hrnky zeleninového vývaru
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 cuketa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička kurkumy
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- Quinoa předem propláchněte pod tekoucí vodou.
- Papriky, cuketu a cibuli nakrájejte na menší kousky.
- Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a osmahněte na něm nakrájenou zeleninu.
- Přidejte prolisovaný česnek, mletou papriku a kurkumu a orestujte zeleninu do měkka.
- V hrnci přiveďte k varu zeleninový vývar a přidejte propláchnutou quinou. Vařte podle návodu na obalu, obvykle kolem 15 minut.
- Přidejte opečenou zeleninu k uvařené quinole a promíchejte.
- Ozdobte nasekanou petrželkou a podávejte teplé.