11. 2. 2025
Autor: Michaela Srncová
![Kořeněné masové karbanátky z beraního mletí](https://www.recepty247.cz/wp-content/uploads/2025/02/34636-korenene-masove-karbanatky-z-beraniho-mleti.jpg)
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné kořeněné masové karbanátky z beraního mletí s křupavou krustou a šťavnatým masem. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky tradiční české kuchyně a lahodných pokrmů plných chuti. S námi si snadno připravíte skvělé karbanátky, které si zamilují všichni členové vaší rodiny! Zkuste náš recept ještě dnes.
Suroviny
- 500g beraního mletého masa
- 1 cibule, jemně nasekaná
- 2 stroužky česneku, utřené
- 1 vejce
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička soli
- čerstvě mletý černý pepř
- strouhanka na obalování
- olej na smažení
Postup
- V míse smíchejte mleté maso, cibuli, česnek, vejce, papriku, kmín, mletou hořčici, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
- Ze směsi vytvarujte malé karbanátky a obalte je ve strouhance.
- Na pánvi rozehřejte olej a karbanátky opékejte z obou stran dozlatova.
- Po upečení nechte karbanátky trochu odpočinout a servírujte s čerstvou zeleninovou přílohou nebo salátem.