29. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Kořeněné kuře s mangem je lahodné a exotické jídlo, které vám přinese bohatou paletu chutí a vůní. V tomto receptu kuřecí maso získává intenzivní chuť díky směsi koření, jako jsou kari, kurkuma a skořice. Na vrcholku této chutné kombinace se nachází svěží a sladká mangová omáčka, která dokonale doplňuje kuřecí maso. Připravte si toto jedinečné jídlo a okuste tropickou atmosféru ve vlastní kuchyni!
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 lžíce mletého koriandru
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř dle chuti
- 1 mango
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 limetka
- čerstvý koriandr na ozdobu
Postup
- Nejprve si připravíme marinádu. V misce smícháme olivový olej, mletý kmín, mletý koriandr, mletou papriku, sůl a pepř.
- Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a vložíme je do marinády. Necháme je alespoň půl hodiny odležet.
- V mezičase oloupeme mango a nakrájíme ho na tenké plátky. Papriky a cibuli nakrájíme na proužky.
- Na pánvi si rozehřejeme trochu olivového oleje. Přidáme nastrouhaný česnek a necháme ho chvíli orestovat.
- Přidáme nakrájená kuřecí prsa spolu s marinádou. Smažíme je z obou stran do zlatova.
- Přidáme nakrájenou červenou papriku, žlutou papriku a cibuli. Osolíme a opepříme podle potřeby a dusíme asi 10 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Přidáme plátky manga a zakápneme šťávou z jedné limetky. Promícháme a necháme všechny přísady prohřát.
- Hotové kořeněné kuře s mangem podáváme posypané čerstvým koriandrem. Můžeme ho podávat například s rýží nebo quinoou.