1. 2. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kořeněné krevety v egyptském stylu
zdroj: Recepty 24/7

Klasiční egyptský recept na kořeněné krevety v egyptském stylu. Tyto chutné a aromatické krevety jsou podávány s pikantní omáčkou a navodí vám pocit, že jste právě strávili večer v opulentním egyptském podsvětí. Připravte se na skvělou kombinaci výrazných orientálních koření, která udělají z vašeho jídla skutečnou exotickou lahůdku.

Recept na Kořeněné krevety v egyptském stylu

Suroviny

  • 500g krevet
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 červená paprika (nakrájená na proužky)
  • 1 žlutá paprika (nakrájená na proužky)
  • 1 červená cibule (nasekaná)
  • 1 jalapeňo paprika (nasekaná, volitelné)
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 lžičky mletého kardamomu
  • 1/4 lžičky mletého skořice
  • Sůl dle chuti
  • Čerstvě namletý pepř
  • Čerstvá petrželka (nasekaná)

Postup

  1. Oloupejte a vyčistěte krevety, odstraňte trávící žlázy a žilky. Opatrně opláchněte pod tekoucí vodou.
  2. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a přidejte česnek. Orestujte ho, dokud nezačne vonět.
  3. Přidejte nakrájenou červenou a žlutou papriku, cibuli a jalapeňo papriku. Osolte a opepřete dle chuti.
  4. Přidejte mletou papriku, kmín, koriandr, kardamom a skořici. Promíchejte a vařte asi 2 minuty, dokud se koření nerozvoní.
  5. Přidejte krevety do pánve a vařte je asi 3-4 minuty, dokud nezmění barvu na růžovou a nezačnou být pružné.
  6. Přidejte nasekanou petrželku a promíchejte.
  7. Servírujte okamžitě jako teplou předkrm nebo hlavní jídlo.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *