6. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kořeněné krevety s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na kořeněné krevety s rýží je skvělou volbou, pokud máte rádi pikantní jídla plná exotických chutí. Krevety jsou osmaženy v kořeněné směsi s přídavkem česneku a červené papriky, což dodává jídlu skvělou chuť. Podávají se s kousky čerstvé zeleniny a aromatickou rýží, která skvěle doplňuje celkový zážitek z tohoto pokrmu. Tento recept je skvělou volbou pro všechny milovníky mořských plodů, kteří chtějí ochutnat něco nového a zajímavého.

Kořeněné krevety s rýží

Suroviny

  • 500 g krevet
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 čajová lžička červené papriky
  • ½ čajové lžičky soli
  • ½ čajové lžičky černého pepře
  • 1 šálek dlouhozrnné rýže
  • 2 šálky vody
  • sůl a pepř podle chuti
  • koriandr na ozdobení

Postup

  1. Nejprve si připravte krevety. Omyjte je pod tekoucí vodou a zbavte je pláště. Odstraňte zahnědlou část na zádech krevet a důkladně je osušte.
  2. V hluboké pánvi zahřejte olivový olej. Přidejte česnek, zázvor, červenou papriku, sůl a pepř. Smažte asi 1-2 minuty, dokud se neuvolní aroma a koření se nezačne vonět.
  3. Přidejte krevety do pánve a restujte je po dobu 5-7 minut, nebo dokud nezmění barvu na růžovou a nebudou průhledné.
  4. Mezitím si připravte rýži. Ve větší hrnci smíchejte rýži, vodu, sůl a pepř. Přiveďte k varu a pak snižte teplotu a hodněte poklici. Přiveďte k varu a pak snižte teplotu a hodněte poklici. Vařte 15-20 minut, nebo dokud nebude rýže vařená a voda se vsákne.
  5. Než budete podávat, posypte krevety a rýži nasekaným koriandrem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *