6. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na kořeněné krevety s rýží je skvělou volbou, pokud máte rádi pikantní jídla plná exotických chutí. Krevety jsou osmaženy v kořeněné směsi s přídavkem česneku a červené papriky, což dodává jídlu skvělou chuť. Podávají se s kousky čerstvé zeleniny a aromatickou rýží, která skvěle doplňuje celkový zážitek z tohoto pokrmu. Tento recept je skvělou volbou pro všechny milovníky mořských plodů, kteří chtějí ochutnat něco nového a zajímavého.
Kořeněné krevety s rýží
Suroviny
- 500 g krevet
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 čajová lžička červené papriky
- ½ čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky černého pepře
- 1 šálek dlouhozrnné rýže
- 2 šálky vody
- sůl a pepř podle chuti
- koriandr na ozdobení
Postup
- Nejprve si připravte krevety. Omyjte je pod tekoucí vodou a zbavte je pláště. Odstraňte zahnědlou část na zádech krevet a důkladně je osušte.
- V hluboké pánvi zahřejte olivový olej. Přidejte česnek, zázvor, červenou papriku, sůl a pepř. Smažte asi 1-2 minuty, dokud se neuvolní aroma a koření se nezačne vonět.
- Přidejte krevety do pánve a restujte je po dobu 5-7 minut, nebo dokud nezmění barvu na růžovou a nebudou průhledné.
- Mezitím si připravte rýži. Ve větší hrnci smíchejte rýži, vodu, sůl a pepř. Přiveďte k varu a pak snižte teplotu a hodněte poklici. Přiveďte k varu a pak snižte teplotu a hodněte poklici. Vařte 15-20 minut, nebo dokud nebude rýže vařená a voda se vsákne.
- Než budete podávat, posypte krevety a rýži nasekaným koriandrem. Dobrou chuť!