4. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kořeněné jehněčí s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na kořeněné jehněčí s rýží je dokonalou volbou pro milovníky exotických chutí. Zkuste si vychutnat nádhernou kombinaci jemného a šťavnatého jehněčího masa, které je pikantně kořeněné s výraznými druhy korečků a dochuceno čerstvými bylinkami. Spolu s měkkou a vláčnou rýží tvoří tento pokrm neodolatelný gastronomický zážitek. Připravte si toto chutné jídlo a vaši hosté budou nadšeni!

Recept – Kořeněné jehněčí s rýží

Suroviny

  • 500 g jehněčího masa (plec nebo kýta)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 papriky (červená a zelená)
  • 2 rajčata
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžička sušeného majoránky
  • Sůl a pepř dle chuti
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 400 g vařené rýže
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

  1. Nejprve si připravíme všechny suroviny. Jehněčí maso nakrájíme na menší kousky, cibuli a papriky nakrájíme na
    kostičky,
    rajčata oloupeme a nakrájíme na malé kousky a česnek prolisujeme.
  2. V hrnci si rozpálíme olivový olej a na něm osmahneme jehněčí maso z každé strany dozlatova. Poté maso vyjmeme z
    hrnce a odložíme
    stranou.
  3. Do stejného hrnce přidáme cibuli, papriky a česnek. Smažíme, dokud cibule nezlátne.
  4. Potom přimícháme mletou papriku, kmín, koriandr, majoránku, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.
  5. Přidáme rajčata a necháme vařit asi 10 minut, než se rajčata rozpadnou.
  6. Nakonec vrátíme osmažené jehněčí maso zpět do hrnce a zalijeme vodou. Přikryjeme hrnec pokličkou a dusíme na
    mírném ohni
    asi 1,5 – 2 hodiny, dokud maso nebude měkké.
  7. Vařenou rýži podáváme s kořeněným jehněčím masem posypaným čerstvou nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *