7. 11. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kořeněné jehněčí kofta placky
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte připravit lahodné kořeněné jehněčí kofta placky s exotickou kombinací orientálních koření. Tyto chutné placky jsou perfektní jako hlavní jídlo nebo jako součást pikantního meze. S naším receptem si pochutnáte na autentické chuťi blízkovýchodní kuchyně.

Suroviny

  • 500g mletého jehněčího masa
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 2 stroužky česneku (utřené)
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kardamomu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička soli
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • olivový olej

Postup

  1. Smíchejte v misce mleté jehněčí maso, cibuli, česnek, kmín, koriandr, kardamom, papriku, sůl a vejce.
  2. Formujte z této směsi malé placky, obalte je ve strouhance.
  3. Rozpalte olivový olej na pánvi a smažte placky z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé a propečené.
  4. Podávejte s čerstvým salátem nebo na pita chlebu s jogurtovou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *