4. 11. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se okouzlit exotickou chuťí indonéského kuřete s kořenitým omáčkou. Tento recept přináší kombinaci lahodných indonéských koření, která kuřecí maso příjemně dochutí. Připravte si jednoduchou a chutnou večeři, která vás přenese do oblíbených koutů Indonésie. Zkuste náš recept na kořeněné indonéské kuře a užijte si skvělou kombinaci výrazných chutí a aromatických vůní.
Kořeněné indonéské kuře
Suroviny:
- 4 kuřecí stehna
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce medu
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička červené papriky (volitelné)
- 1 limetka (šťáva)
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Ve velké míse smíchejte sójovou omáčku, med, česnek, zázvor, kmín, koriandr, kurkumu, červenou papriku (pokud se rozhodnete ji přidat), šťávu z limetky, sůl a pepř.
- Poté do směsi vložte kuřecí stehna a dobře je obalte, aby byla omáčka rovnoměrně rozložena.
- Nechte marinovat v lednici alespoň 1 hodinu, ideálně přes noc.
- Před přípravou předehřejte troubu na 180°C.
- Kuřecí stehna vyndejte z marinády a položte je na plech vyložený pečícím papírem.
- Péct v předehřáté troubě asi 45-50 minut, dokud nejsou kuřecí stehna křupavá a propečená.
- Podávejte s rýží nebo indonéským chlebem a čerstvou zeleninou.