25. 7. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Kořeněné indické kuře Tikka Masala - Tento autentický indický recept vytváří chutnou a sladkou kombinaci koření a dochucovadel ve smetanové omáčce. Užijte si křupavé kuřecí kousky marinované v jogurtu a směsi exotických koření, podávané s výraznou Tikka Masala omáčkou. Tato nádherně aromatická a lahodná jídlo je ideální pro milovníky indické kuchyně.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce jogurtu
- 2 lžičky garam masala
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mleté kurkumy
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvý koriandr na ozdobu
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.
- Cibule a česnek nasekejte na jemno.
- Ve velké pánvi zahřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte křupavě osmažené kuřecí maso a promíchejte.
- V míse smíchejte jogurt, garam masalu, kmín, skořici, koriandr, kurkumu, sůl a pepř.
- Tuto marinádu přidejte do pánve k masu a dobře promíchejte.
- Nechte maso marinovat v chladničce minimálně 1 hodinu, ideálně však přes noc.
- Po marinaci přesuňte maso s marinádou zpět do pánve a opatrně ho osmažte, dokud není maso upečené z obou stran.
- Přidejte trochu vody a vařte na mírném ohni, dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.
- Hotové kuře Tikka Masala servírujte s rýží a ozdobte čerstvým koriandrem.