7. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Kořeněné fazole s quinoou.
zdroj: Recepty 24/7

Zdravá a chutná kombinace kořeněných fazolí s quinoou. Tento recept je nejen plný živin, ale také snadno připravitelný a skvěle chutná. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm plný exotických chutí ještě dnes!

Suroviny

  • 1 hrnek quinoi
  • 2 hrnky fazolí (můžete použít černé nebo červené fazole)
  • 1 cibule, nasekaná
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 paprika, nakrájená na kostičky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mletého skořice
  • 1/4 lžičky mleté chilli papričky (dle chuti)
  • 400g rajčat z plechovky
  • 2 hrnky zelené zeleniny (např. hrášek, kukuřice)
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Quinoi předejte pod tekoucí vodou a uvařte podle návodu na obalu.
  2. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli a česnek dozlatova.
  3. Přidejte papriku a orestujte.
  4. Přidejte koriandr, kmín, skořici a chilli a nechte chvíli provařit.
  5. Přidejte fazole, rajčata, zeleninu a vařte asi 15-20 minut.
  6. Přidejte uvařenou quinoi a nechte ještě chvíli povařit.
  7. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  8. Po uvaření nechte chvíli odpočinout a pak můžete podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *