7. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Zdravá a chutná kombinace kořeněných fazolí s quinoou. Tento recept je nejen plný živin, ale také snadno připravitelný a skvěle chutná. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm plný exotických chutí ještě dnes!
Suroviny
- 1 hrnek quinoi
- 2 hrnky fazolí (můžete použít černé nebo červené fazole)
- 1 cibule, nasekaná
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 paprika, nakrájená na kostičky
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 lžičky mletého skořice
- 1/4 lžičky mleté chilli papričky (dle chuti)
- 400g rajčat z plechovky
- 2 hrnky zelené zeleniny (např. hrášek, kukuřice)
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Quinoi předejte pod tekoucí vodou a uvařte podle návodu na obalu.
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli a česnek dozlatova.
- Přidejte papriku a orestujte.
- Přidejte koriandr, kmín, skořici a chilli a nechte chvíli provařit.
- Přidejte fazole, rajčata, zeleninu a vařte asi 15-20 minut.
- Přidejte uvařenou quinoi a nechte ještě chvíli povařit.
- Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
- Po uvaření nechte chvíli odpočinout a pak můžete podávat.