Kořeněné čočkové karbanátky jsou lahodné, křupavé a plné chuti. Tento vegetariánský recept kombinuje červenou čočku s aromatickými kořením a bylinkami, vytvářející tak dokonalou alternativu k tradičním karbanátkům. Skvělá volba pro milovníky rostlinné stravy i pro ty, kteří si rádi dopřejí zdravý a lahodný pokrm. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a obohaťte svůj jídelníček o novou, chutnou chuťovku.
Suroviny
- 1 hrnek červené čočky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 brambora
- 1 lžíce koření na karbanátky (např. kmín, majoránka, pepř)
- 1 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Čočku uvaříme podle návodu na obalu do měkka a necháme vychladnout.
- Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, mrkev a bramboru nastrouháme.
- V misce smícháme všechny suroviny, přidáme koření a dochutíme solí a pepřem.
- Získanou směs necháme cca 30 minut odležet v lednici.
- Vytvarujeme karbanátky podle libovolné velikosti a smažíme je na oleji dozlatova z obou stran.
- Podáváme například s bramborovým salátem nebo zeleninovou oblohou.