15. 9. 2023
Autor: Michaela Srncová
Kořeněná zeleninová polévka
zdroj: Recepty 24/7

Tato kořeněná zeleninová polévka je skvělou volbou pro všechny, kteří milují chuť čerstvých přírodních ingrediencí. Pestrá směs kořenové zeleniny, jako jsou mrkev, petržel, celer a ředkev, vytváří jedinečný a bohatý základ polévky. Díky přidání aromatických bylinek a koření jako je česnek, tymián a paprika, je polévka osvěžující a plná chuťových výbuchů. Bezlepková a veganská polévka, která je bohatá na vitamíny a minerály, je vhodná jako hlavní chod nebo chutná předkrm. Udělejte si radost zdravým jídlem a vyzkoušejte tuto lahodnou kořeněnou zeleninovou polévku ještě dnes!

Suroviny

  • 1 velká cibule
  • 2 mrkve
  • 1 petrželový kořen
  • 1 řapíkatý celer
  • 1 rajče
  • 1 lžíce oleje
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička sušeného majoránky
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Oloupejte a nakrájejte cibuli na malé kousky.
  2. Oloupejte a nastrouhejte mrkev, petrželový kořen a celer.
  3. Oloupejte rajče, odstraňte semena a nakrájejte na kostičky.
  4. Ve velkém hrnci zahřejte olej a osmahněte cibuli dozlatova.
  5. Přidejte nakrájenou zeleninu a rajče, a restujte asi 5 minut.
  6. Přidejte kmín, papriku a majoránku a promíchejte.
  7. Zalijte zeleninovým vývarem a přiveďte k varu.
  8. Uvařte na středním ohni asi 20 minut, dokud zelenina nezměkne.
  9. Osolte a opepřete podle chuti.
  10. Hotovou polévku můžete podávat s čerstvou petrželkou a chlebovými krutony.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *