31. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Zdravá a chutná vegetariánská jídlo plné exotických koření! Užijte si lahodnou kombinaci křupavého tofu s aromatickou rýží, která vás zahřeje a dodá energii. Naučte se připravit kořeněné tofu s rýží díky našemu receptu plnému lahodných ingrediencí. Vyzkoušejte to hned!
Suroviny
- 250g tofu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 2 lžíce oleje
- 200g vařené rýže
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nařežeme tofu na kostky a dejeme ho do misky.
- Přidáme sójovou omáčku, zázvor, kurkumu, kmín, papriku, sůl a pepř a necháme marinovat asi 30 minut.
- Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme marinované tofu. Smažíme asi 8-10 minut, dokud není tofu zhruba z každé strany zhnědlé.
- Smažené tofu podáváme s vařenou rýží.