19. 10. 2023
Autor: Petr Kolář
Kořeněná thajská polévka tom yum
zdroj: Recepty 24/7

Thajská kořeněná polévka tom yum je výtečným pokrmem, který vás okamžitě přenesie na exotickou výpravu do Thajska. Tato polévka je plná intenzivních chutí, jako je kyselost, pikantnost a sladká vůně kokosu. S hlavními ingrediencemi jako krevety, houby, citronová tráva, galangal a koriandr, je tom yum polévka zaručeně osvěžujícím zážitkem pro vaše chuťové pohárky. Naučte se připravit tuto autentickou thajskou polévku tom yum a oživte svoji kuchyni Thajskem inspirovanou dobrotou.

Suroviny

  • 500 ml vývaru
  • 200 g krevet
  • 200 g kuřecího masa
  • 1 červená paprika
  • 1 mrkev
  • 100 g žampionů
  • 3 stroužky česneku
  • 2 cm kousky zázvoru
  • 2 citronové trávy
  • 2 lžičky cukru
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 2 lžičky chilli omáčky
  • čerstvý koriandr
  • sůl podle chuti

Postup

  1. V hrnci zahřejte vývar a přidejte na drobno nakrájenou papriku, mrkev, žampiony, česnek a zázvor.
  2. Pokračujte vařením asi 5 minut, dokud se zelenina nepovaří na mírně křupavou.
  3. Přidejte nakrájené krevety a kuřecí maso.
  4. Pokračujte v vaření až do doby, kdy jsou krevety a maso uvařené.
  5. Přidejte limetkovou šťávu, rybí omáčku, chilli omáčku a cukr.
  6. Dochuťte solí podle chuti. Přidejte čerstvý koriandr a promíchejte.
  7. Vařte ještě dalších pár minut, dokud se všechny chutě nesplynou.
  8. Servírujte horkou polévku a podávejte s rýžovými nudlemi nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *