Hledáte recept na výjimečnou kořeněnou tajskou polévku? Naše verze této tradiční asijské speciality vás okouzlí exotickými chutěmi a aromatickými bylinkami. Připravte si lahodnou omáčku z kokosového mléka, čerstvý zázvor, limetkovou šťávu a pikantní červenou kari pastu. Nakonec přidejte do polévky zeleninu, maso a další oblíbené přísady. S tímto jednoduchým a přesto lahodným receptem nebudete potřebovat exotickou dovolenou, abyste si vychutnali autentickou tajskou polévku. Výborný pokrm, který vás zahřeje a nadchne vaše chuťové buňky!

Suroviny

  • 400 g kuřecího masa
  • 400 ml kokosového mléka
  • 500 ml vývaru
  • 1 červená paprika
  • 1 mrkev
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce čerstvého limetkového džusu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 lžička čerstvého zázvoru
  • 1 lžička červeného kari koření
  • 1 lžička kurkumy

Postup

  1. Na oleji osmahneme na kostky nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme na kostky nakrájenou papriku a mrkev a restujeme 2-3 minuty.
  3. Přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a restujeme, dokud maso nezezlátne.
  4. Přidáme rybí omáčku, limetkový džus, zázvor, kari koření a kurkumu. Promícháme.
  5. Přidáme kokosové mléko a vývar. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni 15-20 minut.
  6. Před podáváním můžeme polévku dochutit solí a pepřem podle chuti.
  7. Podáváme s rýží nebo nudlemi.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *