Hledáte recept na výjimečnou kořeněnou tajskou polévku? Naše verze této tradiční asijské speciality vás okouzlí exotickými chutěmi a aromatickými bylinkami. Připravte si lahodnou omáčku z kokosového mléka, čerstvý zázvor, limetkovou šťávu a pikantní červenou kari pastu. Nakonec přidejte do polévky zeleninu, maso a další oblíbené přísady. S tímto jednoduchým a přesto lahodným receptem nebudete potřebovat exotickou dovolenou, abyste si vychutnali autentickou tajskou polévku. Výborný pokrm, který vás zahřeje a nadchne vaše chuťové buňky!
Suroviny
- 400 g kuřecího masa
- 400 ml kokosového mléka
- 500 ml vývaru
- 1 červená paprika
- 1 mrkev
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce čerstvého limetkového džusu
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 lžička čerstvého zázvoru
- 1 lžička červeného kari koření
- 1 lžička kurkumy
Postup
- Na oleji osmahneme na kostky nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostky nakrájenou papriku a mrkev a restujeme 2-3 minuty.
- Přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a restujeme, dokud maso nezezlátne.
- Přidáme rybí omáčku, limetkový džus, zázvor, kari koření a kurkumu. Promícháme.
- Přidáme kokosové mléko a vývar. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni 15-20 minut.
- Před podáváním můžeme polévku dochutit solí a pepřem podle chuti.
- Podáváme s rýží nebo nudlemi.