5. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kořeněná rajčatová polévka s mrkví
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou a zdravou kořeněnou rajčatovou polévku s mrkví, která vám zahřeje tělo i duši. Tento recept je jednoduchý a rychlý na přípravu a plný skvělých chutí. Užijte si ho jako hlavní jídlo nebo jako teplou předkrm.

Suroviny

  • 1 velká cibule
  • 2 středně velké mrkve
  • 400g rajčat z konzervy
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1/2 lžičky kmínu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Olej na smažení
  • Čerstvá petržel na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli na oleji, až zesklovatí.
  2. Přidáme nakrájené mrkve a smažíme je spolu s cibulí asi 5 minut.
  3. Přilijeme rajčata z konzervy spolu s šťávou, zalijeme zeleninovým vývarem a přivedeme k varu.
  4. Přidáme mletou papriku, kmín, sůl a pepř. Vaříme asi 20 minut, dokud se mrkev nezměkne.
  5. Před podáváním polévku rozmixujeme dohladka a případně dochutíme solí a pepřem.
  6. Podáváme posypané nasekanou čerstvou petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *