5. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou a zdravou kořeněnou rajčatovou polévku s mrkví, která vám zahřeje tělo i duši. Tento recept je jednoduchý a rychlý na přípravu a plný skvělých chutí. Užijte si ho jako hlavní jídlo nebo jako teplou předkrm.
Suroviny
- 1 velká cibule
- 2 středně velké mrkve
- 400g rajčat z konzervy
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 lžička mleté papriky
- 1/2 lžičky kmínu
- Sůl a pepř podle chuti
- Olej na smažení
- Čerstvá petržel na ozdobu
Postup
- Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli na oleji, až zesklovatí.
- Přidáme nakrájené mrkve a smažíme je spolu s cibulí asi 5 minut.
- Přilijeme rajčata z konzervy spolu s šťávou, zalijeme zeleninovým vývarem a přivedeme k varu.
- Přidáme mletou papriku, kmín, sůl a pepř. Vaříme asi 20 minut, dokud se mrkev nezměkne.
- Před podáváním polévku rozmixujeme dohladka a případně dochutíme solí a pepřem.
- Podáváme posypané nasekanou čerstvou petrželí.