27. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Kořeněná kuřecí roláda
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte novou a jedinečnou receptu na večeři, zkuste připravit kořeněnou kuřecí roládu. Tato chutná a plněná roláda je ideální pro rodinné večeře nebo slavnostní příležitosti. Použití kvalitních koření dodává masu bohatou a lahodnou chuť. Tento recept je snadno přizpůsobitelný podle vašich preferencí a rozšíří váš repertoár domácího vaření. Překvapte své blízké tímto výjimečným a chutným jídlem!

Suroviny:

  • 4 kuřecí prsa
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • sůl a pepř podle chuti
  • šunka
  • sýr (niva, eidam)
  • hrst čerstvého petrželového lístku

Postup:

  1. Nejprve si připravíme kuřecí prsa. Na každé prso jemně naklepeme, aby bylo rovnoměrné.
  2. V misce smícháme olivový olej s mletou sladkou paprikou, kmínem, kurkumou, solí a pepřem.
  3. Kuřecí prsa potřeme připravenou marinádou z obou stran.
  4. Na vyšlehaný kuřecí řízek dáme plátek šunky a na něj plátek sýra. Posypeme nasekanými čerstvými petrželovými lístky.
  5. Suroviny pevně zabalíme do rolády. Chceme-li, můžeme roládu před upéčením převázat provázkem, aby držela pohromadě.
  6. Hotovou roládu přendáme na plech vyložený pečicím papírem.
  7. Plech s roládou vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme asi 35-40 minut, dokud masa nejsou zevnitř propečená.
  8. Po upečení necháme roládu krátce odpočinout a poté ji podáváme nakrájenou na plátky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *