25. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vydejte se na chuťovou cestu do Číny s tímto lahodným receptem na kořeněnou kuřecí čínu. Chuťová exploze exotických koření a svěží zeleniny vás okouzlí a nadchne vaše chuťové buňky. Nechte se unést exotikou vlastní kuchyně s tímto jednoduchým a chutným receptem.
Suroviny
- 500g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1 mrkev
- 100g hrášku
- 4 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 lžičky mleté kurkumy
- 1/2 lžičky mleté skořice
- olej, sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem, dokud cibule nezezlákne.
- Přidáme na kostičky nakrájená kuřecí prsa a restujeme je dozlatova.
- Přidáme na kostičky nakrájenou papriky, na plátky nakrájenou mrkev a hrášek a restujeme dalších pár minut.
- Přidáme sójovou omáčku a koření – koriandr, kmín, kurkumu a skořici. Osolíme a opepříme dle chuti.
- Podusíme vše do měkka a podle potřeby můžeme přidat trochu vody.
- Podáváme s rýží nebo čerstvým chlebem.