16. 9. 2023
Autor: Michaela Srncová
Kořeněná egyptská kuřecí kapsa
zdroj: Recepty 24/7

Chutná kořeněná egyptská kuřecí kapsa je lahodným receptem, který vám přinese exotické chutě do vaší kuchyně. Výsledkem je šťavnaté kuřecí maso plněné aromatickými bylinkami a kořením, pečené do zlatavého zbarvení. Připravte si tuto pokrmovou lahůdku a osvojte si egyptské kořeněné kouzlo přímo ve svém domově.

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 červená paprika, nakrájená na nudličky
  • 1 žlutá paprika, nakrájená na nudličky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 lžičky mletého skořice
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/4 lžičky mletého kardamomu
  • 1/4 lžičky mletého hřebíčku
  • 1/4 lžičky mletého chilli
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 400 g rajčat z konzervy
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá petrželka nebo koriandr na ozdobení

Postup

  1. Kuřecí prsa nakrájejte na kostičky.
  2. V hrnci zahřejte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  3. Přidejte kuřecí maso a opékejte ho, dokud nezezelená.
  4. Přidejte nakrájenou červenou a žlutou papriku a smažte je spolu s masem.
  5. Do směsi přidejte mletý kmín, mletý koriandr, mletou skořici, mletý zázvor, mletý kardamom, mletý hřebíček a mleté chilli. Dobře promíchejte.
  6. Přidejte kuřecí vývar, rajčata z konzervy, rajčatový protlak a šťávu z citronu. Osolte a opepřete podle chuti.
  7. Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni po dobu 20-25 minut, dokud se kuřecí maso neupeče a omáčka neztuhne.
  8. Před podáváním ozdobte čerstvou petrželkou nebo koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *