Vyzkoušejte lahodnou kořeněnou čočkovou polévku se špenátem, která vás zahřeje na chladné dny. Recept je snadný a rychlý a jeho chuťové kombinace vám určitě získají. Připravte si skvělý oběd plný zdravých ingrediencí a pochutnejte si na lahodné polévce plné aromatických koření.
Suroviny
- 1 šálek červené čočky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky mleté papriky
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- 1 litr zeleninového vývaru
- 200 g čerstvého špenátu
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Čočku opláchněte pod tekoucí vodou a nechte ji scedit.
- Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte na drobné kousky.
- V hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek.
- Přidejte kmín, koriandr, papriku a černý pepř a nechte chvíli restovat, dokud nezačnou vonět.
- Přilijte zeleninový vývar a přidejte čočku. Vařte asi 20-25 minut, dokud čočka nerozvaří.
- Přidejte nakrájený špenát a vařte ještě dalších 5 minut, dokud se špenát nezmenší.
- Ochutnejte polévku a případně dochuťte solí a pepřem.
- Hotovou polévku podávejte teplou s kousky čerstvého chleba jako přílohou.