3. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Kořeněná cizrna s rýží je lahodná a zdravá vegetariánská pochoutka, která potěší vaše chuťové buňky i vaše tělo. Tento recept je bohatý na bílkoviny a vlákninu a je ideální volbou pro lehký a vyvážený oběd nebo večeři. Vyzkoušejte ho a uvidíte, jak si ho oblíbíte!
Suroviny
- 1 hrnek cizrny
- 2 hrnky vody
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 rajče
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička kurkuma koření
- 1 lžička mletý zázvor
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
- vařená rýže na podávání
Postup
- Cizrnu namočte přes noc ve vodě nebo vařte ve vodě cca 1 hodinu, dokud nebude měkká.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm najemno nakrájenou cibuli.
- Přidejte na drobné kousky nakrájený česnek a rajče.
- Přidejte koření – kari, kurkumu, zázvor, sůl a pepř. Smíchejte dobře.
- Přidejte uvařenou cizrnu a nechte restovat asi 5 minut. Pokud se směs zdá příliš suchá, přidejte trochu vody.
- Servírujte s vařenou rýží.