26. 10. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Kořeněná bramborová polévka
zdroj: Recepty 24/7

Kořeněná bramborová polévka je lahodné jídlo, které zahřeje bříško v chladných dnech. Tato tradiční česká polévka je plná chuti a vůně koření, které zaujmou vaše chuťové pohárky. Hlavní ingrediencí jsou brambory, které jsou vařeny s cibulí, česnekem a různými kořenovými zeleninami, jako jsou mrkev, petržel a čekanka. Kombinace těchto ingrediencí vytváří bohatou a sytou polévku, která je dokonalou teplou předkrmovou volbou. Recept je jednoduchý a rychlý k přípravě, takže dávka chutné bramborové polévky je snadno dosažitelná. Nechte se unést tímto hřejivým jídlem a vychutnejte si výbornou kombinaci zeleniny a koření!

Suroviny

  • 500 g brambor
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 1 petrželová kořenová
  • 1 pastinák
  • 2 l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Oloupejte a nakrájejte brambory na malé kostičky.
  2. Nakrájejte cibuli a česnek na drobné kousky.
  3. Oloupejte a nastrouhejte mrkev, petrželovou kořenovou a pastinák.
  4. V hrnci zahřejte olivový olej a osmažte na něm cibuli a česnek, dokud nezhnědnou.
  5. Přidejte nastrouhanou zeleninu a orestujte ji několik minut.
  6. Přisypte mletou papriku, kmín a majoránku a krátce promíchejte.
  7. Přidejte brambory a zalijte zeleninovým vývarem.
  8. Vše dobře promíchejte a nechte vařit na středním ohni, dokud brambory nezměknou.
  9. Při dochucování použijte sůl a pepř dle chuti.
  10. Hotovou polévku můžete dozdobit čerstvou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *