17. 10. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Korejský salát s kimchi je lahodný recept plný exotických chutí. Tento tradiční korejský pokrm kombinuje čerstvé zeleniny, jako je salát, okurka a mrkev, s ostrými a kyselými chutěmi tradičního kimchi. Salát je osvěžující a vhodný jak jako příloha, tak i jako samostatné jídlo. Připravení tohoto jídla je rychlé a jednoduché, a tak si ho můžete vychutnat kdykoliv. Vyzkoušejte tento korejský salát s kimchi a dopřejte si lahodné souznění chutí.
Suroviny
- 200 g kimchi (korejská kyselá čočková kapusta)
- 1 ks ředkvička
- 1 ks okurka
- 2 ks mrkev
- 1 ks jablko
- 100 g salátového mixu
- 4 ks vajíčko
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce sezamového oleje
- 1 lžička cukr
- 1 lžička drceného červeného pepře
- 1 lžička černého sezamu
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Ve velké míse smíchejte sójovou omáčku, sezamový olej, cukr, drcený červený pepř a černý sezam. Dobře promíchejte, dokud se cukr nerozpustí.
- Kimchi nakrájejte na menší kousky a přidejte do mísy. Dobře promíchejte a nechte marinovat alespoň 10 minut.
- Ředkvičku, okurku, mrkev a jablko oloupejte a nastrouhejte na jemné nudličky nebo tenké plátky. Přidejte je do mísy se změklým kimchi.
- Přidejte salátový mix a opatrně promíchejte, aby se všechny suroviny propojily.
- Vajíčka uvařte natvrdo, oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. Přidejte je do mísy se salátem.
- Ochutnejte a případně osolte a opepřete podle chuti.
- Salát podávejte jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k hlavnímu chodu.