17. 10. 2023
Autor: Petr Kolář
Korejský salát s kimchi
zdroj: Recepty 24/7

Korejský salát s kimchi je lahodný recept plný exotických chutí. Tento tradiční korejský pokrm kombinuje čerstvé zeleniny, jako je salát, okurka a mrkev, s ostrými a kyselými chutěmi tradičního kimchi. Salát je osvěžující a vhodný jak jako příloha, tak i jako samostatné jídlo. Připravení tohoto jídla je rychlé a jednoduché, a tak si ho můžete vychutnat kdykoliv. Vyzkoušejte tento korejský salát s kimchi a dopřejte si lahodné souznění chutí.

Suroviny

  • 200 g kimchi (korejská kyselá čočková kapusta)
  • 1 ks ředkvička
  • 1 ks okurka
  • 2 ks mrkev
  • 1 ks jablko
  • 100 g salátového mixu
  • 4 ks vajíčko
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžička cukr
  • 1 lžička drceného červeného pepře
  • 1 lžička černého sezamu
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte sójovou omáčku, sezamový olej, cukr, drcený červený pepř a černý sezam. Dobře promíchejte, dokud se cukr nerozpustí.
  2. Kimchi nakrájejte na menší kousky a přidejte do mísy. Dobře promíchejte a nechte marinovat alespoň 10 minut.
  3. Ředkvičku, okurku, mrkev a jablko oloupejte a nastrouhejte na jemné nudličky nebo tenké plátky. Přidejte je do mísy se změklým kimchi.
  4. Přidejte salátový mix a opatrně promíchejte, aby se všechny suroviny propojily.
  5. Vajíčka uvařte natvrdo, oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. Přidejte je do mísy se salátem.
  6. Ochutnejte a případně osolte a opepřete podle chuti.
  7. Salát podávejte jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k hlavnímu chodu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *