22. 10. 2023
Autor: Petr Kolář
Korejský pikantní tofu
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte jednoduchý recept na korejský pikantní tofu, který vám přinese explozi chutí. Tofu je marinováno v lahodné směsi sójové omáčky, česneku a červené čili pasty, která přidává štiplavou chuť. Přidání zelené cibule a sezamových semínek poskytuje další vrstvu chuti a textury. Tento veganský pokrm je skvělou alternativou k masovým jídlům a je připravený během několika minut. Překvapte své chuťové pohárky tímto korejským pikantním tofu!

Suroviny:

  • 400 g tofu
  • 2 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce gochujang (korejská červená papriková pasta)
  • 1 lžička koření na korejské tofu (buldak bokkeum myeon)
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžíce vody
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • Sezamová semínka na posypání (volitelné)

Postup:

  1. Nejprve tofu osušte a nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek nasekejte nadrobno.
  3. V malé misce smíchejte sójovou omáčku, gochujang, koření na korejské tofu a cukr.
  4. Na pánvi zahřejte olej a opékejte tofu z obou stran dozlatova.
  5. Přidejte cibuli a česnek a restujte ještě asi 2 minuty, dokud nezezlátnou.
  6. Přilijte směs sójové omáčky, gochujangu a koření.
  7. Přidejte vodu a vařte, dokud se omáčka nezužitkuje.
  8. Na závěr vmíchejte sezamový olej a promíchejte.
  9. Pokud chcete, posypte jídlo sezamovými semínky.
  10. Podávejte s rýží nebo zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *