22. 10. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte jednoduchý recept na korejský pikantní tofu, který vám přinese explozi chutí. Tofu je marinováno v lahodné směsi sójové omáčky, česneku a červené čili pasty, která přidává štiplavou chuť. Přidání zelené cibule a sezamových semínek poskytuje další vrstvu chuti a textury. Tento veganský pokrm je skvělou alternativou k masovým jídlům a je připravený během několika minut. Překvapte své chuťové pohárky tímto korejským pikantním tofu!
Suroviny:
- 400 g tofu
- 2 střední cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce gochujang (korejská červená papriková pasta)
- 1 lžička koření na korejské tofu (buldak bokkeum myeon)
- 1 lžička cukru
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce vody
- 1 lžíce sezamového oleje
- Sezamová semínka na posypání (volitelné)
Postup:
- Nejprve tofu osušte a nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek nasekejte nadrobno.
- V malé misce smíchejte sójovou omáčku, gochujang, koření na korejské tofu a cukr.
- Na pánvi zahřejte olej a opékejte tofu z obou stran dozlatova.
- Přidejte cibuli a česnek a restujte ještě asi 2 minuty, dokud nezezlátnou.
- Přilijte směs sójové omáčky, gochujangu a koření.
- Přidejte vodu a vařte, dokud se omáčka nezužitkuje.
- Na závěr vmíchejte sezamový olej a promíchejte.
- Pokud chcete, posypte jídlo sezamovými semínky.
- Podávejte s rýží nebo zeleninou.