7. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na korejské kimchi zelí s chilli, tradiční pikantní pochoutku plnou chuti a zdravých probiotik. Jednoduchý a rychlý recept, který si zamilují všichni milovníci asijské kuchyně. Zkuste ho hned!
Suroviny
- 1 hlávka čínského zelí
- 2 mrkve
- 1 jarní cibulka
- 4 stroužky česneku
- 100g chilli papriček
- 4 lžíce soli
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce sójové omáčky
Postup
- Čínské zelí rozkrájej na menší kousky a nasol ho. Nech ho odležet minimálně 2 hodiny.
- Oloupej mrkev a nakrájej ji na tenké nudličky. Jarní cibulku nakrájej na kolečka a česnek na tenké plátky.
- Chilli papričky nakrájej na tenké kolečka a odstraň semeníky, pokud nepreferuješ extrémní pálivost.
- Smíchej všechny připravené suroviny do velké mísy a přidej cukr, rybí omáčku, sójovou omáčku a důkladně promíchej.
- Přesuň směs do sterilizované nádoby a nech fermentovat při pokojové teplotě po dobu 2-3 dnů.
- Hotový kimchi skladuj v lednici a nech ho alespoň týden zkysnout před konzumací.