7. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
Korejský kimchi zelí s chilli
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na korejské kimchi zelí s chilli, tradiční pikantní pochoutku plnou chuti a zdravých probiotik. Jednoduchý a rychlý recept, který si zamilují všichni milovníci asijské kuchyně. Zkuste ho hned!

Suroviny

  • 1 hlávka čínského zelí
  • 2 mrkve
  • 1 jarní cibulka
  • 4 stroužky česneku
  • 100g chilli papriček
  • 4 lžíce soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce sójové omáčky

Postup

  1. Čínské zelí rozkrájej na menší kousky a nasol ho. Nech ho odležet minimálně 2 hodiny.
  2. Oloupej mrkev a nakrájej ji na tenké nudličky. Jarní cibulku nakrájej na kolečka a česnek na tenké plátky.
  3. Chilli papričky nakrájej na tenké kolečka a odstraň semeníky, pokud nepreferuješ extrémní pálivost.
  4. Smíchej všechny připravené suroviny do velké mísy a přidej cukr, rybí omáčku, sójovou omáčku a důkladně promíchej.
  5. Přesuň směs do sterilizované nádoby a nech fermentovat při pokojové teplotě po dobu 2-3 dnů.
  6. Hotový kimchi skladuj v lednici a nech ho alespoň týden zkysnout před konzumací.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *