30. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na korejský kimchi z květáku, který vám přinese osvěžující a pikantní chuťový zážitek. Tento tradiční korejský fermentovaný pokrm je plný probiotik, vitamínů a minerálů a navíc je vhodný i pro vegany. S naším receptem si můžete snadno připravit domácí kimchi plné zdravých látek a dokonalé chuti. Vyzkoušejte ho ještě dnes a nechte se unést korejskou kuchyní!
Suroviny
- 1 hlávka květáku
- 1/4 šálku mořské soli
- 1 šalotka
- 3 stroužky česneku
- 1 cm zázvoru
- 2 lžíce korejské papriky (gochugaru)
- 1 lžíce cukru
- 3 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce rybího masa (sardinky, kapři apod.)
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 1 lžíce rýžového octa
Postup
- Nařežeme květák na menší růžičky a vložíme do mísy. Posypeme mořskou solí a necháme odstát alespoň 2 hodiny.
- Mezitím nastrouháme mrkev, nakrájíme cibuli a šalotku, prolisujeme česnek a nastrouháme zázvor.
- Smícháme korejskou papriku, cukr, rybí omáčku, rybí maso a ocet.
- Květák opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Přidáme k němu nakrájenou zeleninu a směs korejské papriky.
- Dobře promícháme a přesuneme do skleněné nádoby, kterou uzavřeme a necháme fermentovat minimálně 3 dny v lednici.
- Kimchi je hotové a můžeme si ho dopřát ke každému pokrmu. Dobrou chuť!