30. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Korejský kimchi z květáku
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na korejský kimchi z květáku, který vám přinese osvěžující a pikantní chuťový zážitek. Tento tradiční korejský fermentovaný pokrm je plný probiotik, vitamínů a minerálů a navíc je vhodný i pro vegany. S naším receptem si můžete snadno připravit domácí kimchi plné zdravých látek a dokonalé chuti. Vyzkoušejte ho ještě dnes a nechte se unést korejskou kuchyní!

Suroviny

  • 1 hlávka květáku
  • 1/4 šálku mořské soli
  • 1 šalotka
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cm zázvoru
  • 2 lžíce korejské papriky (gochugaru)
  • 1 lžíce cukru
  • 3 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce rybího masa (sardinky, kapři apod.)
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 1 lžíce rýžového octa

Postup

  1. Nařežeme květák na menší růžičky a vložíme do mísy. Posypeme mořskou solí a necháme odstát alespoň 2 hodiny.
  2. Mezitím nastrouháme mrkev, nakrájíme cibuli a šalotku, prolisujeme česnek a nastrouháme zázvor.
  3. Smícháme korejskou papriku, cukr, rybí omáčku, rybí maso a ocet.
  4. Květák opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Přidáme k němu nakrájenou zeleninu a směs korejské papriky.
  5. Dobře promícháme a přesuneme do skleněné nádoby, kterou uzavřeme a necháme fermentovat minimálně 3 dny v lednici.
  6. Kimchi je hotové a můžeme si ho dopřát ke každému pokrmu. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *