16. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Korejský kimchi z čínského zelí je tradiční fermentované korejské jídlo plné chuti a zdravých probiotik. Naučte se, jak snadno připravit domácí kimchi s čínským zelím a dalšími lahodnými přísadami podle našeho receptu! Získejte recept na korejský kimchi z čínského zelí hned teď a okořeňte svou kuchyni exotickou dochucovadlem plným prospěšných vlastností.
Suroviny
- 1 hlávka čínského zelí
- 4 stroužky česneku
- 1 kousek zázvoru (asi 5 cm)
- 2 lžíce rybí omáčka
- 2 lžíce cukru
- 1 lžíce soli
- 1 lžíce červené papriky
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 jarní cibulka
Postup
- Čínské zelí nasekáme na menší kousky a osolíme.
- Necháme zelí odstát a pustit šťávu asi hodinu.
- Mezitím nakrájíme cibuli, česnek, zázvor, mrkev a jarní cibulku na drobné kousky.
- Smícháme rybí omáčku, cukr, červenou papriku a zbylé ingredience.
- Zelí důkladně opláchneme a osušíme.
- Smícháme zelí s připravenou omáčkou a zeleninou.
- Přesuneme do uzavíratelné nádoby a necháme fermentovat asi 2-3 dny při pokojové teplotě.