16. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Korejský kimchi z čínského zelí
zdroj: Recepty 24/7

Korejský kimchi z čínského zelí je tradiční fermentované korejské jídlo plné chuti a zdravých probiotik. Naučte se, jak snadno připravit domácí kimchi s čínským zelím a dalšími lahodnými přísadami podle našeho receptu! Získejte recept na korejský kimchi z čínského zelí hned teď a okořeňte svou kuchyni exotickou dochucovadlem plným prospěšných vlastností.

Suroviny

  • 1 hlávka čínského zelí
  • 4 stroužky česneku
  • 1 kousek zázvoru (asi 5 cm)
  • 2 lžíce rybí omáčka
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce červené papriky
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 jarní cibulka

Postup

  1. Čínské zelí nasekáme na menší kousky a osolíme.
  2. Necháme zelí odstát a pustit šťávu asi hodinu.
  3. Mezitím nakrájíme cibuli, česnek, zázvor, mrkev a jarní cibulku na drobné kousky.
  4. Smícháme rybí omáčku, cukr, červenou papriku a zbylé ingredience.
  5. Zelí důkladně opláchneme a osušíme.
  6. Smícháme zelí s připravenou omáčkou a zeleninou.
  7. Přesuneme do uzavíratelné nádoby a necháme fermentovat asi 2-3 dny při pokojové teplotě.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *