5. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte připravit tradiční korejské kimchi doma! Tento kvašený pokrm zeleniny je plný chutí a zdravých probiotik. Sledujte náš recept a užijte si autentickou korejskou chuť ve vaší vlastní kuchyni.
Suroviny
- 1 hlávka zelí napa
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 jablko
- 4 lžíce rybího omáčky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce cukru
- 1 lžička pepře
- 1 lžíce červené papriky
Postup
- Nařežeme zelí, mrkev, cibuli, česnek a jablko na tenké proužky.
- V misce smícháme rybí omáčku, sójovou omáčku, cukr, pepř a červenou papriku.
- Přidáme nařezanou zeleninu a důkladně promícháme, aby se omáčka rovnoměrně rozprostřela.
- Přeneseme směs do skleněné nádoby a přitlačíme, aby byla zelenina ponořená v omáčce.
- Necháme zavařovat při pokojové teplotě nejméně 2 dny a poté uložíme do lednice.
- Kimchi můžeme konzumovat samostatně nebo přidat do různých pokrmů jako například rýže nebo nudle.