2. 7. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Korejský kimchi salát s rýží je lahodný pokrm plný exotických chutí a vůní. Tento recept spojuje pikantní kimchi z číslačího zelí s jemnou rýží a dalšími vybranými ingrediencemi, které vám rozhodně zvednou náladu. Připravte si tento jednoduchý a zdravý pokrm, kterým okouzlíte všechny své smysly!
Suroviny
- 1 veľká mrkva
- 1 veľká uhorka
- 1 šalotka
- 2 šálky kimchi
- 2 šálky uvarenej ryže
- 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
- 1 polievková lyžica sezamového oleja
- 1 lyžica kukuričného alebo repkového oleja
- 1 lyžička cukru
- čerstvo nasekaná petržlenová vňať na ozdobenie
Postup
- Nastrúhajte mrkvu a uhorku na tenké pásiky a nakrájajte šalotku na drobné kúsky.
- V miske zmiešajte kimchi, nakrájanú mrkvu, uhorku a šalotku.
- Pridajte sójovú omáčku, sezamový olej, kukuričný alebo repkový olej a cukor a dôkladne premiešajte.
- Na servírovanie použite uvarenú ryžu ako základ a na ňu naložte kimchi zeleninovú zmes.
- Ozdobte čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte ihneď.