11. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Korejský kimchi salát s hovězím je lahodný recept, který spojuje tradiční korejskou chuťovou paletu s výživnými ingrediencemi. Nasytný hovězí maso je perfektně doplněno křupavým zelím kimchi, které dodává pokrmu pikantní a osvěžující chuť. Tento salát je bohatý na vitamíny a minerály, které jsou pro tělo prospěšné. Překvapte své chuťové buňky tímto jedinečným korejským receptem a dopřejte si lahůdku plnou exotických chutí.
Suroviny:
- 300 g hovězího masa (hovězí žebra nebo hovězí roštěnec)
- 400 g zelí (bílé nebo červené)
- 2 mrkve
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce kimchi pasty
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička soli
- 1 lžička červené papriky (optionálně)
- lžíce sezamových semínek (na ozdobu)
Postup:
- Na začátku nakrájejte hovězí maso na tenké plátky a nechte odležet v kimchi pastě, sójové omáčce a rybí omáčce alespoň hodinu.
- V mezičase nakrájejte zelí, mrkev, cibuli a česnek na jemné nudličky nebo nastrouhejte. Můžete také použít struhadlo nebo mixér.
- Přidejte cukr, sůl, sezamový olej a červenou papriku (pokud chcete pikantní chuť) ke zelenině a dobře promíchejte.
- Vložte marinované hovězí maso na rozpálenou pánvi a smažte ho dozlatova. Přidejte nakrájenou zeleninu a smažte dalších pár minut, dokud zelí nezměkne.
- Servírujte kimchi salát s hovězím na talíři a posypte sezamovými semínky.