17. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Chcete rychlý recept na domácí korejské kimchi? S naším jednoduchým postupem si připravíte tradiční korejskou pochoutku plnou chuti a štiplavého koření za pár minut. Vyzkoušejte náš recept na korejský kimchi ještě dnes!
Suroviny
- 1 hlávka čínského zelí
- 3 mrkve
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 palice zázvoru
- 3 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce červené papriky
- 1 lžíce cukru
- sůl
- 1 lžíce rýžového octa
Postup
- Čínské zelí nakrájejte na menší kusy a nasolte ho. Nechte ho odstát asi 1 hodinu.
- Mrkev oloupejte a nastrouhejte na tenké nudličky. Cibuli nakrájejte na tenké plátky.
- Česnek a zázvor oloupejte a jemně nasekejte.
- V míse smíchejte rybí omáčku, červenou papriku, cukr, sůl a rýžový ocet.
- Oscelené čínské zelí důkladně opláchněte a nechte okapat.
- V míse smíchejte čínské zelí, mrkev, cibuli, česnek a zázvor a zalijte připravenou omáčkou. Dobře promíchejte.
- Přesuňte směs do skleněné nádoby, dobře ji zakryjte a nechte marinovat v lednici minimálně 24 hodin.
- Vyklopte kimchi do misky a podávejte jako přílohu k hlavnímu jídlu.