16. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na korejské kimchi, tradiční fermentovanou zeleninu plnou chutí a prospěšných bakterií. Tento recept je rychlý a jednoduchý, takže si můžete vychutnat domácí kimchi kdykoli a kdekoli. Získejte neodolatelnou chuť Koreje do svého jídelníčku!
Suroviny
- 1 hlávka zelí
- 3 mrkve
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 pór
- 100g ředkviček
- 100g korejské hořčice (Gochujang)
- 3 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce soli
Postup
- Nastrouhej zelí, mrkev, cibuli, česnek, pór a ředkvičky.
- V míse smíchej zelí, mrkev, cibuli, česnek, pór, ředkvičky s hořčicí, rybí omáčkou a solí.
- Dej směs do vydatné nádoby a uchovej v lednici minimálně 2 hodiny.
- Hotovo, můžeš servírovat jako přílohu nebo korejskou pochoutku.