10. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou korejskou kimchi polévku s tofu recept připravený doma. Tato pikantní polévka plná chutí a zdravých ingrediencí je skvělou volbou pro milovníky korejské kuchyně. Sledujte náš jednoduchý návod a nechte se okouzlit tímto lahodným pokrmem.
Suroviny
- 1 hrnek kimchi
- 400g tofu
- 4 hrnky zeleninového vývaru
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce cukru
- 2 stroužky česneku
- 2 jarní cibulky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi osmahněte kimchi s česnekem nasekaným na plátky.
- Přidejte tofu nakrájené na kostky a zeleninový vývar. Přiveďte k varu a vařte asi 10 minut.
- Přidejte sójovou omáčku, rybí omáčku, cukr, sezamový olej a jarní cibulky nakrájené na kolečka. Dochutíme solí a pepřem.
- Podávejte horké s plátky jarní cibulky na ozdobu.