21. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Korejský kimchi plněný zelím je lahodný tradiční korejský pokrm, který zaujme nejen milovníky pikantních chutí. Tento recept kombinuje kyselou chuť kimchi s jemností zelí, což vytváří neodolatelnou kombinaci. Podívejte se, jak snadno si můžete připravit toto lahodné jídlo doma.
Suroviny
- 1 hlávka čínského zelí
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 červená paprika
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce koření na kimchi
Postup
- Na začátku si připravte zelí. Rozdělte ho na listy a nechte ho ve slané vodě asi 4 hodiny louhovat. Poté ho opláchněte a nechte odkapat.
- Cibuli a česnek nakrájejte na jemno, mrkev na tenké proužky a papriku na kolečka.
- V míse smíchejte nakrájenou zeleninu s rybí omáčkou, cukrem a kořením na kimchi.
- Napňte směsí jednotlivé listy zelí a pevně je zavřete. Vložte je do nádoby, kterou můžete uzavřít a nechte 2 dny fermentovat v lednici.
- Kimchi plněné zelí je připraveno k podávání. Dobrou chuť!