21. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
Korejský kimchi plněný zelím.
zdroj: Recepty 24/7

Korejský kimchi plněný zelím je lahodný tradiční korejský pokrm, který zaujme nejen milovníky pikantních chutí. Tento recept kombinuje kyselou chuť kimchi s jemností zelí, což vytváří neodolatelnou kombinaci. Podívejte se, jak snadno si můžete připravit toto lahodné jídlo doma.

Suroviny

  • 1 hlávka čínského zelí
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 červená paprika
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce koření na kimchi

Postup

  1. Na začátku si připravte zelí. Rozdělte ho na listy a nechte ho ve slané vodě asi 4 hodiny louhovat. Poté ho opláchněte a nechte odkapat.
  2. Cibuli a česnek nakrájejte na jemno, mrkev na tenké proužky a papriku na kolečka.
  3. V míse smíchejte nakrájenou zeleninu s rybí omáčkou, cukrem a kořením na kimchi.
  4. Napňte směsí jednotlivé listy zelí a pevně je zavřete. Vložte je do nádoby, kterou můžete uzavřít a nechte 2 dny fermentovat v lednici.
  5. Kimchi plněné zelí je připraveno k podávání. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *