9. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte korejský recept na čerstvé a pikantní kimchi! Tato tradiční fermentovaná zelenina se v Koreji podává jako vedlejší pokrm a přinese do vaší kuchyně exotické dobroty. Sledujte náš krok za krokem návod a připravte si domácí kimchi plné lahodných chutí a zdravých probiotik.
Suroviny
- 1 hlávka zelí čínského
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce červené papriky
- 2 lžíce rybího omáčky
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce soli
Postup
- Nakrájejte zelí, mrkev a cibuli na tenké proužky.
- Přidejte nasekaný česnek, červenou papriku, rybí omáčku, cukr a sůl.
- Dobře promíchejte a nechte směs odpočívat asi 1 hodinu.
- Přendejte kimchi do skleněné nádoby a nechte fermentovat při pokojové teplotě minimálně 2 dny.
- Po dokončení fermentace přesuňte kimchi do lednice a dejte chladit minimálně další den před podáváním.