26. 3. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte nový recept na tradiční korejské jídlo – kimchi pajdajón. Tato pikantní a osvěžující směs kimchi zelí a rýže vás okouzlí svou jedinečnou chutí a vůní. Recept je jednoduchý a rychlý na přípravu, takže si můžete vychutnat lahodný pokrm během chvilky. Nechte se unést exotickými chutěmi Koreje a připravte si kimchi pajdajón ještě dnes!
Suroviny
- 1 hlávka čínského zelí
- 200g mrkve
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce koření kimchi
- 1 lžička sezamového oleje
- rybí filé
- vařená rýže
Postup
- Čínské zelí nakrájejte na menší kousky, mrkev oloupejte a nakrájejte na nudličky, cibuli nakrájejte na plátky a česnek na drobné kousky.
- Na pánvi rozpalte olej, přidejte cibuli, česnek a nechte zesklovatět. Přidejte rybí omáčku, sójovou omáčku, cukr, koření kimchi a vařte asi 3 minuty.
- Přidejte nakrájené čínské zelí, mrkev a smažte asi 5 minut. Nakonec přidejte rybí filé a nechte provařit.
- Smažte vařenou rýži na pánvi s trochou oleje. Na talíři servírujte hotový kimchi pajdajón s rýží a případně posypte sezamovým olejem.