8. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Korejský kimchi doma snadno vyrobit
zdroj: Recepty 24/7

Chcete si vyzkoušet domácí výrobu tradičního korejského kimchi? S naším receptem jste na správné adrese! Naučte se jednoduše a rychle připravit toto lahodné a osvěžující kvašené zelí plné zdravých bakterií. Užijte si autentickou korejskou chuť přímo z pohodlí vaší kuchyně!

Suroviny:

  • 1 hlávka čínského zelí
  • 100g mrkve
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce červené papriky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička soli

Postup:

  1. Čínské zelí nakrájejte na menší kusy a osolte ho. Nechte ho odležet asi 1 hodinu, a poté ho důkladně opláchněte vodou.
  2. Mrkev oloupejte a nastrouhejte na tenké nudličky. Cibuli a česnek nasekejte.
  3. V míse smíchejte rybí omáčku, červenou papriku, cukr, sůl, cibuli a česnek.
  4. Přidejte nastrouhanou mrkev a směs promíchejte.
  5. Nakonec přidejte opláchnuté zelí a rukama ho důkladně promíchejte se směsí, aby se dobře naložilo.
  6. Přesuňte kimchi do vhodné nádoby a nechte ho fermentovat při pokojové teplotě 1-2 dny.
  7. Poté kimchi přesuňte do lednice a můžete ho skladovat až několik týdnů.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *