28. 7. 2023
Autor: Petr Kolář
Korejský hovězí guláš s kimči
zdroj: Recepty 24/7

Korejský hovězí guláš s kimči je sýtné, aromatické jídlo plné chutí a vůní. Hovězí maso se duší v kořeněné omáčce s prvotřídním kimči, které dodá jídlu pikantní a kyselou chuť. Tento recept vám přinese jedinečný zážitek z korejské kuchyně a potěší i ty nejnáročnější gurmány. Připravte si tento jednoduchý a přitom ohromující pokrm doma a překvapte své blízké nezapomenutelnou lahůdkou.

Suroviny

  • 500 g hovězího masa na guláš (případně pokrájené na menší kousky)
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce červeného korejského paprikového prášku
  • 1 lžička medu
  • 2 lžíce oleje
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 200 g kimči
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek.
  2. Přidáme hovězí maso a opékáme ho, dokud nezezlátne ze všech stran.
  3. Přidáme sójovou omáčku, rybí omáčku, korejský paprikový prášek a med. Promícháme a krátce podusíme.
  4. Zalijeme hovězím vývarem a vaříme pod pokličkou přibližně 1,5 hodiny, dokud maso nezměkne.
  5. Na konci vaření přidáme nakrájené kimči a sezamový olej. Podle chuti dochutíme solí a pepřem.
  6. Podáváme s rýží nebo těstovinami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *