3. 12. 2024
Autor: Michal Němeček
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si autentický chuťový zážitek s naším receptem na korejský hovězí bulgogi s rýží! Tento oblíbený korejský pokrm kombinuje marinované hovězí maso s vůněmi sójové omáčky, sezamového oleje a čerstvého zázvoru. Podávejte s voňavou rýží pro dokonalý gastro zážitek. Ideální recept pro milovníky asijské kuchyně!
Suroviny
- 500 g hovězího masa (ideálně ribeye nebo sirloin, nakrájeného na tenké plátky)
- 1 lžíce sezamového oleje
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce hnědého cukru
- 4 stroužky česneku, nadrcené
- 1 malá cibule, nakrájená na plátky
- 1 jarní cibulka, nakrájená na kousky
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžíce sezamových semínek
- Čerstvý mletý černý pepř
- Rýže pro servírování
Postup
- Připravte marinádu smícháním sezamového oleje, sójové omáčky, hnědého cukru, nadrceného česneku, mletého zázvoru a černého pepře v míse.
- Přidejte plátky hovězího masa do marinády a důkladně je obalte. Nechte marinovat alespoň 30 minut, ideálně přes noc v lednici.
- Na pánvi opečte nakrájenou cibuli až do změknutí. Přidejte marinované maso společně s marinádou a smažte na středně vysokém ohni, dokud není maso plně uvařené – zhruba 3-5 minut.
- Před podáváním přidejte jarní cibulku a posypte sezamovými semínky.
- Podávejte ihned s rýží.