3. 12. 2024
Autor: Michal Němeček
Korejský hovězí bulgogi s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si autentický chuťový zážitek s naším receptem na korejský hovězí bulgogi s rýží! Tento oblíbený korejský pokrm kombinuje marinované hovězí maso s vůněmi sójové omáčky, sezamového oleje a čerstvého zázvoru. Podávejte s voňavou rýží pro dokonalý gastro zážitek. Ideální recept pro milovníky asijské kuchyně!

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (ideálně ribeye nebo sirloin, nakrájeného na tenké plátky)
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 4 stroužky česneku, nadrcené
  • 1 malá cibule, nakrájená na plátky
  • 1 jarní cibulka, nakrájená na kousky
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • Čerstvý mletý černý pepř
  • Rýže pro servírování

Postup

  1. Připravte marinádu smícháním sezamového oleje, sójové omáčky, hnědého cukru, nadrceného česneku, mletého zázvoru a černého pepře v míse.
  2. Přidejte plátky hovězího masa do marinády a důkladně je obalte. Nechte marinovat alespoň 30 minut, ideálně přes noc v lednici.
  3. Na pánvi opečte nakrájenou cibuli až do změknutí. Přidejte marinované maso společně s marinádou a smažte na středně vysokém ohni, dokud není maso plně uvařené – zhruba 3-5 minut.
  4. Před podáváním přidejte jarní cibulku a posypte sezamovými semínky.
  5. Podávejte ihned s rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *